Overbruggingsregeling transitievergoeding.

Indien u -als werkgever met een klein bedrijf (< 25 werknemers)- de transitievergoeding  vanwege uw slechte financiële situatie niet kunt betalen dan kunt u mogelijk aanspraak maken op de overbruggingsregeling.

Lagere transitievergoeding.

Uw voordeel is dat de dienstjaren van de werknemer die voor 1 mei 2013 liggen niet mee tellen voor de transitievergoeding. Concreet betekent dat voor een werknemer die 15 jaar in dienst is, 45 jaar oud is en bruto € 3.500,= per maand verdient (excl. vakantiegeld)geen te betalen transitievergoeding van  € 22.050,= bruto (normale situatie) maar een bedrag groot € 3.780,= bruto. Dat scheelt dus aanzienlijk.

De exacte regels die gelden om in aanmerking te komen voor de overbruggingsregeling vindt u hier. U kunt een verklaring aanvragen bij het UWV via een formulier dat bij de ontslagaanvraag wegens bedrijfseconomische omstandigheden kan worden ingediend.

Indien u te maken heeft met een langdurig zieke werknemer en de kosten voor een transitievergoeding moeilijk kunt dragen, dan is mijn eerdere post mogelijk ook interessant voor u.

Indien u hierover vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.