Klaver & Janssen Advocaten heeft een uitdagende vacature voor een advocaat stagiair(e) voor onze civielrechtelijke (zakelijke) praktijk; ondernemingsrecht, arbeidsrecht, contractenrecht, insolventierecht, huurrecht.

Je kunt direct beginnen met werken en met de beroepsopleiding advocatuur starten in september 2024.

Wij zijn Klaver & Janssen Advocaten

Wij zijn gevestigd in het hart van Alkmaar en houden kantoor in het monumentale Hofje van Splinter (anno 1646). Ons kantoor bestaat inmiddels 30 jaar en wij bedienen hoofdzakelijke zakelijke cliënten (van kleine tot grote ondernemingen) en (vermogende) particulieren. Wij bieden gespecialiseerde dienstverlening aan op de voornaamste zakelijke rechtsgebieden.

Ons kantoor bestaat uit drie advocaten (en ondersteuning) en kenmerkt zich door korte lijnen en een informele werksfeer. Wij hebben veel ervaring met het opleiden van advocaat stagiaires en je wordt gekoppeld aan een ervaren patroon.

De stageperiode

Je werkt in de eerste drie jaar onder supervisie van een ‘patroon’, en je werkt samen met andere advocaten en medewerkers. We streven ernaar om je in zoveel mogelijk verschillende type zaken en rechtsgebieden te laten werken en we bouwen de zelfstandigheid en complexiteit gedurende de drie jaar op. Er is alle ruimte om een eigen praktijk op te bouwen en die ambitie wordt aangemoedigd. Je bent vrij om een eigen stijl te ontwikkelen, maar vanuit ons kantoor staan wij voor snel handelen en een resultaat gerichte en pragmatische werkwijze.

De uitvoering van de praktijk wordt tijdens de stage gecombineerd met de beroepsopleiding advocatuur. Wij vinden het belangrijk dat er voldoende tijd en ruimte is voor de opleiding en desgewenst aanverwante activiteiten zoals de Jonge Balie.

Ben jij wie wij zoeken?

 • Je beschikt over een afgeronde WO studie rechtsgeleerdheid, bij voorkeur met een civiel rechtelijke afstudeerrichting (privaatrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, etc.);
 • Eventueel ben je een beginnende of gevorderde advocaat-stagiair die een overstap naar een ander kantoor overweegt;
 • Je bent in staat om je te verplaatsen in anderen, problemen op te lossen en anderen te overtuigen;
 • Je bent zorgvuldig, doortastend en je bent in staat om pragmatisch te denken;
 • Het is een pré als je een ondernemende inslag hebt of commercieel inzicht hebt (of in staat bent om je dit eigen te maken);
 • Het zou leuk zijn als je een beetje humor hebt en/ of als je sportief bent ingesteld.

Wat bieden wij jou?

 • Een goede opleiding in een uitdagende praktijk met interessante cliënten;
 • Een prettige werkomgeving in een open sfeer met korte lijnen;
 • Ruimte voor (vervolg)opleiding en doorontwikkeling;
 • Een werkplek in het centrum van Alkmaar;
 • De mogelijkheid om een deel thuis te werken;
 • Goede arbeidsvoorwaarden.

Iets voor jou?
Stuur je motivatiebrief, CV, cijferlijst en eventuele andere van belang zijnde stukken en informatie aan Koen Janssen (kmjanssen@klaverjanssenadvocaten.nl).
Neem voor meer informatie contact op via voornoemd e-mailadres of bel ons kantoor op 0725113273.

***